• srpski
  • srpski

Aktivnosti

PONOVNIM DOBIJANJEM SREDSTAVA ZA REALIZACIJU ERASMUS PROJEKTA, PREDŠKOLSKA USTANOVA

Predškolska ustanova "Naša radost" iz Subotice ima status Etwinning ustanove i predstavlja uzor i model modernog pedagoškog pristupa ne samo u Srbiji, nego i u Evropi što dokazuje i  novi  Erasmus projekat koji je finansiran od strane Evropske Komisije pod nazivom: "Wanders of outdoor learning". Koordinator celokupnog projekta je Sovenija, a pored naše ustanove, partneri na projektu su iz Portugala, Italije, Turske i Rumunije. Ovaj projekat počinje sa realizacijom  u oktobru 2020. i trajaće do kraja 2022. godine, a omogućiće razmenu dobre prakse na etwinning platformi i mobilnosti realizatora u navedene zemlje.Ukupna vrednost projekta je oko 160.000 evra.

Otvoren vrtić "Delfin" u novom objektu u Starom Žedniku

U Starom Žedniku otvoren je u novom prostoru  vrtić „Delfin“, Predškolske ustanove „Naša radost“. Obezbeđen je prostor površine 80 kvadratnih metara što je uslovilo da se, na radost mnogobrojnih meštana, u objekat smeste dve vaspitno-obrazovne grupe celodnevnog boravka dece, jaslenog i mešovitog uzrasta, odnosno oko 40 mališana.

OBAVEŠTENjE ZA RODITELjE, ODNOSNO DRUGE ZAKONSKE ZASTUPNIKE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja Republike Srbijedoneli su dana 05.05.2020. godine zajedničke instrukciije u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem upisane dece u vreme trajanja epidemije COVID-19.