• srpski
  • srpski

Erasmus+

ENVIRONMENTAL MINDFULNESS – eTwining projekat  

Dan planete Zemlje sve partnerske škole i predškolske ustanove organizovale su mnogobrojne aktivnosti: video konferencije, crtanje zajedničkih plakata, sađenje drveća i drugih biljaka, pripremili su filmiće i postere, osmislili poruke planeti, posvetili stihove...

ETWINNING projekat „Environmental Mindfulness“

Projekat se osim na etwinning platformi odvija i u istoimenoj FB grupi  gde učestvuju partneri koji nisu članovi platforme. U projektu osim Srbije učestvuju : Slovenija, Hrvatska, Poljska, Slovačka, BiH, Severna Makedonija, Portugal, Italija.. Iz Srbije su se u projekat uključile škole i predškolske ustanove iz Inđije, Omoljice, Majdanpeka, Vranja, Beograda, Kragujevca.

MOBILNOST U ITALIJI

Od 10.03.2024. – 16.03.2024. u Italiji je održana 4. mobilnost projekta „ Move green, keep the Nature clean“ gde su se ponovo sastali partneri projekta iz Slovenije, Estonije, Srbije, Grčke i Italije koj je bila domaćin ove mobilnosti.

Evropska oznaka kvaliteta

To su:  Tanja Sadiki Sabo, Jagoda Korać,  Maja Vuksanović, Dajana Narančik, Sanja Zarić, Nataša Arambašić, Milena Milošević, Mirjana Višnić, Ana Pertet, Edina Đorović, Nataša Stojić i Lnataša Vrapčević.

ERAZMUS DANI 2023.

3.10. 2023. održaće se vebinar na kojem će biti predstavljeni Erazmus i etwinning projekti koji se trenutno realizuju u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ .

Mobilnost u Estoniji

Tokom mobilnosti u kojoj su učestvovali partneri iz Estonije, Slovenije, Grčke, Italije i Srbije, održane su radionice na kojima su učesnici zajedno sa decom radili sa prirodnim materijalima, boravili napolju sa decom, posetili 5 različitih vrtića.