• srpski
  • srpski

Predškolska ustanova "Naša radost" dobila je priznanje od organizatora  Akcije za klimu

Još jedno priznanje za Predškolsku ustanovu “Naša radost” iz Subotice. Ovaj put, priznanje su dodelili organizatori  Akcije za klimu (Climate Action Day),  među kojima je UNEP, WWF, Cartoon Network i mnogi drugi.

Priznanje je dodeljeno povodom Međunarodnog dana klimatskih promena koji se obeležava 4.novembra, a  Predškolska ustanova "Naša radost" je dobila priznanje Climate Action Project School of excellence.

Da podsetimo, naša ustanova od 2019. godine je deo projekta “Dan klimatske akcije” i do sada je učestvovalo više od 10 vrtića.

NatašaVrapčević,sertifikovani edukator “Nacionalne Geografije” i prvi facilitator projekta u Srbiji, uključila je i motivišala vašpitače, učitelje i naštavnike iz Srbije i regiona da se priključe ovom globalnom projektu.

Za ovo priznanje zaslužna su deca i vaspitači vrtića: "Zvončica", "Sanda Marjanović", "Pera Detlić", "Marjai Maria", "Petar Pan", "Balončići", "Poletarac", Maštalica", "Ciciban",

"Zvezdice", "Zeka", "Hajdi" i "Palčica".

Tokom projekta deca i vaspitači bavili su se eksperimentisanjem i istraživanjem uzroka i posledica klimatskih promena, uticajem čoveka na svoju okolinu, preduzimane su akcije sađenja drveća, čišcenja dvorišta vrtića. Zatim, su organizovane video konferencije sa decom iz drugih država,a  kreirani su modeli rešenja problema klimatskih promena u saradnji sa roditeljima. 

Projekat se realizuje svake godine u oktobru i prvoj nedelji novembra.