• srpski
  • srpski

Nemačka firma “Bama” donirala moderni kutak za jasleni uzrast vrtiću "Petar Pan" u Donjem Tavankutu  

 

Tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša Radost", Veljko Vojnić, zahvalio se nemačkoj  firmi "Bama" koja je izdvojila sredstva  za vrtić "Petar Pan" u Donjem Tavankutu i donirala uređen peščanik i  ogradu. Valerija Tot, direktorka kompanije "Bama", izrazila je ponos zbog ove donacije koja ima za cilj podršku lokalnoj zajednici.

Valerija Tot, istakla je da njihova firma ima snažnu posvećenost društveno odgovornim projektima i humanitarnom radu. U proteklim godinama, "Bama" je već pružala podršku raznim ustanovama, uključujući Opštu bolnicu i Vatrogasce, a sada su se odlučili da pomognu vrtiću "Petar Pan" u Donjem Tavankutu, uvereni da je to važan korak ka obezbeđivanju adekvatnih uslova za odrastanje dece u savremenom digitalnom svetu.

“Donator je firma koja je u vlasništvu porodice koja ima potrebu da svake godine donira nekoj ustanovi po projektu. Roditelji su nam se obratili za pomoć i rekli da vrtić ima potrebu za  ogradom i prostorom za igru za jasleni uzrast.Jako nam je bitno da sada kada gledamo digitalni svet, da  deca od malih nogu razvijaju motoriku  i  svojim rukama naprave kule u pesku i prepuste se mašti“, rekla je direktorka firme „Bama“ Valerija Tot.

Donacija firme "Bama" vrtiću "Petar Pan" omogućila je stvaranje modernog i bezbednog kutka za mališane jaslenog uzrasta. Veljko Vojnić istakao je važnost ove donacije, ističući da će ona omogućiti deci da se igraju i razvijaju svoje motoričke veštine, pružajući im prostor za kreativnost i maštovitu igru.

Prethodnih godina, ustanova "Naša Radost" je u ovom vrtiću uspešno realizovala niz renoviranja i unapređenja objekata kako unutrašnjosti, tako i eksterijera, uključujući rešavanje problema krovnih prokišnjavanja, izolacije i povećanja energetske efikasnosti. Ova najnovija donacija će značajno doprineti daljem unapređenju uslova boravka dece u vrtiću "Petar Pan".

„Želim još jednom da se zahvalim firmi „Bama“ koja je izdvojila sredstva da napravi ovaj  kutak za jasleni uzrast za našu decu u vrtiću „Petar Pan“ u Donjem Tavankutu. Donacija su nam potrebne i u drugim vrtićima i pozivam firme, kompanije, roditelje da nastave da nam posvećuju pažnju. U našoj ustanovi  boravi 4.600 dece, a imamo 58 objekata. U planu je proširenje kapaciteta, konkretno u Donjem Tavankutu, jer ima potrebe. Očekujemo da se završi objekat u okviru crkve ovde u Tavankutu i to za sledeću školsku godinu. Grad planira da otvori dodatna dva odeljenja i to najverovatnije u okviru ambulante u Tavankutu naredne školske godine“, rekao je Tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša Radost“,Veljko Vojnić.

Ovom velikodušnom donacijom od 2000 eura, "Bama" je pokazala svoju posvećenost podršci lokalnoj zajednici i razvoju dece, pružajući im priliku da odrastaju u inspirativnom i podsticajnom okruženju.

Ovim gestom, "Bama" je postala još jedan primer uspešne saradnje između privatnog sektora i obrazovnih ustanova u cilju unapređenja uslova za decu i mlade, te se nada da će njihov primer inspirisati i druge kompanije da pruže podršku sličnim inicijativama.