• srpski
  • srpski

PROJEKAT "CLIMATE ACTION PROJECT"

Tokom oktobra i novembra realizovan je globalni projekat: "CLIMATE ACTION PROJECT"vezan za tematiku klimatskih promena. U projektu je učestvovalo više od 100 država. Tokom projekta deca i vaspitači upoznali su se sa uzrocima i posledicama klimatskih promena i značaju promene ponašanja prema prirodi. Realizovane su mnogobrojne aktivnosti bazirane na istraživačkom pristupu gde su deca imala priliku da postavljaju pitanja i bave se eksperimentisanjem i istraživanjem kako bi došla do odgovora. 

U zadnjoj nedelji projekta deca su zajedno sa roditeljima izrađivala prototipove različitih automobila, uređaja za proizvodnju energije, predlagala rešenja za klimatske promene i smanjenje  globalnog zagrevanja koje ozbiljno preti unštenju života na planeti.

Tokom projekta vaspitači su imali priliku da prisustvuju vebinarima koje su organizovali mnogobrojni naučnici i stručnjaci koji se bave klimatskim promenama.

Projekat je podržan od strane UN, NASA-e, WWF-a.

U projektu je učestvovalo sedam vrtića: "Sanda Marjanović", "Poletarac", "Zeka", "Zvončica", "Marjai Maria", "Petar Pan", "Ciciban"  ( oko 300 dece i njihovih roditelja ).