• srpski
  • srpski

GODIŠNJA ETWINNING KONFERENCIJA

06.09.2019. u Beogradu je održana Godišnja etwinning konferencija na kojoj su vaspitačima i saradnicima Predškolske ustanove uručene NQL ( nacionalne oznake kvaliteta) .

Tokom protekle školske godine, vaspitači i saradnici su realizovali 32 projekta na etwinning platformi.

Od 32 projekta, 26 projekata je nagrađeno sa NQL.  Jedan od projekata koji je realizovla vaspitačica Snežana Jocić, posebno je pohvaljen jer je dobio maksimalan broj poena prilikom evaluacije.Konferenciju je otvorio i pozdravio Mladen Šarčević, ministar nauke i tehnološkog razvoja. Govorio je o važnosti upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju.. Skupu se ispred organizatora konferencije obratila Marija Filipović Ožegović, upraviteljka Fondacije Tempus, koja je govorila o važnosti eTwinning platforme i drugih delova Erazmus+ programa.

Učesnici su imali prilike da se detaljnije upoznaju sa ključnim kompetencijama kroz izlaganja Ivane Vulić iz Fondacije Tempus, koja je govorila o evropskom okviru ključnih kompetencija za celoživotno učenje, zatim Gordane Čaprić iz  Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koja je prisutne detaljnije upoznala sa razvojem, primenom i praćenjem međupredmetnih kompetencija u Republici Srbiji, kao i Dobrinke Kuzmanović, sa Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu, koja je govorila o razvoju digitalne kompetencije u školskom kontekstu.

Tokom četiri paralelne sesije, učesnici konferencije su kroz grupni rad imali prilike da osmisle projekte kroz koje bi se ojačavale međupredmetne kompetencije. Radionice su vodili eTwinning ambasadori iz Srbije: Jelena Kenić, Nataša Vrapčević, Olgica Spasojević, Nataša Majstrović, Aleksandra Danilović, Milica Andonović, Zvonko Gašparović i Dalibor Todorović.

 

Dobitnici NQL priznanja su : Snežana Jocić, Edina Đorović, Maja Vuksanović, Jagoda Korać, Biljana Mamužić, Zorica Marjanović, Nataša Vrapčević,  Ana Pertet -saradnik za fizičko i Marija Šustran – saradnik za likovno.