• srpski
  • srpski

PRIZNANJE KREATIVNOSTI

Originalne, ručno rađene čestitke, nastale tokom više decenija u radu s decom, su povod za razmišljanje o praznicima (Uskrs, Božić, Nova godina, Dan žena) koje obeležavamo i proslavljamo u vrtiću, porodici i lokalnoj zajednici.   

Umesto izložbe čestitki, nastali su kolažni plakati, čije fotografije su putem mejla, vibera i  fejsa, postale dostupne vaspitačima i svima onima, koji se zanimaju za njihov rad i stvaralaštvo.

Fotografije čestitki su svojevrsno priznanje udruženoj kreativnosti dece i odraslih, koja je u službi očuvanja kulture, tradicije i običaja, kroz prigodnu razmenu lepih želja i poruka između članova porodice, prijatelja, poznanika, kolega, poslovnih partnera i sl.

Svi vole čestitke. Neki da ih dobiju, drugi da ih prave i poklanjaju. One simbolizuju  energiju lepote i ljubavi.  Svojim jedinstvenim dizajnom i originalnim rešenjima, prenose poruke pune emocija, ljubavi i poštovanja, čime oplemenjuju odnose među ljudima.  One nas uče kako se tom simboličnom razmenom neguju  plemenita osećanja pripadnosti i zajedništva.

Pozivamo vas da ih razgledate, možda neke od njih i prepoznate, a svakako da prvom prilikom, svojeručno izrađenom čestitkom, nekog dragog obradujete.

 

Čestitke izradili vaspitači i deca Predškolske ustanove „Naša radost“ Subotica

Plakate, fotografije i tekst pripremila Jasmina Kukić, stručni saradnik – pedagog