• srpski
  • srpski

GLOBAL ACTION DAY (DAN GLOBALNE AKCIJE ZA KLIMU)

Predškolska ustanova „Naša radost“ učestvovala je u globalnom projektu „Global Action Day“ koji je organizovala FEE (Foundation for environmental Education), jedna od najvećih svetskih organizacija posvećenih ekološkom obrrazovanju u periodu od 20.04.2024. – 07.05.2024.

Osnovni cilj projekta je da se pokaže kako mnogo malih akcija mogu dovesti do velikih rezultata i unapređenju održivog razvoja.

Vrtići „Zvončica“, „Visibaba“, „Pera Detlić“, „Klara“, „Šumica“, „Snežana“ , „Zeka“ i „Maštalica“ realizovali su razne aktivnosti poput vežbanja napolju, vožnje bicikla i rolera, uređivanja bašte , sađenja drveća i cveća, raznih radionica vezanih za prenamenu predmeta i reciklažu. Svaki vrtić je odabrao aktivnosti koje su im najviše odgovarale, koje su odabrala ili predložila deca.

U malim akcijama učestvovali su i roditelji koji su sa decom kod kuće i u prirodi nastavili aktivnosti inicirane u vrtićima. Roditelji su vaspitačima poslali fotografije i video zapise o svojim malim akcijama koje su sproveli sa decom.

Fotografije i video zapise postavili smo na platformu i zasluženo su svi, kao i ustanova, dobili sertifikate.