• srpski
  • srpski

Dobrodošli

Predškolska ustanova "Naša radost" u ovoj radnoj godini u svom sastavu ima 54 objekta na teritoriji grada i okoline koji obuhvataju 193,5 vaspitnih grupa.

Ustanova ima tri pedagoške jedinice, a rad se odvija na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.Vaspitno-obrazovnim programom obuhvaćeno je 4033 dece: u jaslenim grupama 625 dece, u celodnevnom boravku 2839 dece, te 569 dece u pripremnom predškolskom programu u poludnevnom boravku. Deca su uzrasta od 1 do 6,5 godina i sa njima radi: u jaslenim grupama 43 medicinske sestre-
vaspitača, te 304 vaspitača u vrtićkim grupama dece uzrasta od 3 do 6,5 godina.
O funkcionisanju Ustanove brine direktor, tehnički direktor, pomoćnica direktora zadužena zavaspitno obrazovni rad, 3 pomoćnice direktora zadužene za 3 pedagoške jedinice, 2 medicinske sestre napreventivi. Svakim vrtićem upravlja rukovodilac radne jedinice vrtića. U organizovanju psihološko-pedagoškog rada angažovano je 10 stručnih saradnika: 3 psihologa, 4 pedagoga, 2 logopeda, a za
negovanje likovnog stvaralaštva zadužen je saradnik za likovno vaspitanje.
Misija naše Ustanove je, da kroz raznolikost vaspitno-obrazovnih programa podstičemo intelektualni, socio-emocionalni i fizički razvoj deteta, negujemo autentične potrebe i individualne sklonosti svakogdeteta. Da razvijemo njegove sposobnosti komunikacije i kreativnost. Da proširimo detetova znanja o sebi i drugima, kao i svetu koji ga okružuje, kako bi se dete uspešno uključilo u društvenu zajednicu.

Aktuelno

Projekti Nacionalne geografije

Aktivnosti
Krajem aprila, Nacionalna geografija je objavila poziv za učestvovanje u projektu "Istraživači izazivaju edukatore". Ovo je prvi put da neko iz naše države učestvuje u ovom tipu projekata. Iz naše Ustanove učestvovalo je pet vaspitnih grupa.

“KAKO JE LINIJA PROGOVORILA” Izložba dečjih radova inspirisanih secesijom

Aktivnosti
Kao što su u prošlosti najbolje zanatlije i majstori pozvani da oblikuju spoljašnji i unutrašnji prostor secesijskih građevina tako smo mi otvorili širom velika secesijska vrata i pozvali Decu da zakorače unutra. Pozvali smo Decu uvereni da će razuzdanim pogledima i nesputanim pitanjima otkrivati duh Secesije. Verujemo da će ovo prijateljstvo sa Secesijom uticati na stvaranje unutrašnjeg prostora Deteta u duhu slobode, istrajnosti, uključenosti, odgovornosti i kreativnosti. Nadamo se da će takav unutrašnji prostor biti Detetov izvor snage za oblikovanje spoljašnjeg prostora, ovog našeg zajedničkog, u istom takvom duhu.